Regentenkamer Leiden
Comfort is meer dan een goede nachtrust alleen

Persoonlijke aandacht

Comfort is meer dan een goede nachtrust alleen

Persoonlijke aandacht

Net dat beetje meer

Net dat beetje meer

Comfort is meer dan een goede nachtrust alleen

Persoonlijke aandacht

Comfort is meer dan een goede nachtrust alleen

Persoonlijke aandacht

Comfort is meer dan een goede nachtrust alleen

Betaalbaar maatwerk

Luxe is; uitgerust ontwaken in bruisend Leyden

Voel u een echte Regent

Comfort is meer dan een goede nachtrust alleen

Diners, vergaderen en trouwen

Comfort is meer dan een goede nachtrust alleen

Betaalbaar maatwerk

Arrangementen op maat

Boutique hotel Huys van Leyden biedt u ook tal van arrangementen aan. Denk hierbij aan een moorddiner, high tea, theaterwandeling door de binnenstad van Leiden begeleid door onze 'gifmengster Goeie Mie', of een rondvaart door de Leidse grachten al dan niet gecombineerd met één van de ovenstaande activiteiten.

Ook maken we complete dagprogramma's zodat u met uw familie, vrienden of collega's onze mooie stad van diverse kanten zult ervaren.

Theater wandeling 'Goeie Mie'

Onze boutique hotels bieden een unieke historische "Theaterwandeling" door de Leidse binnenstad aan. Deze wandeling is niet alleen geschiedkundig interessant maar heeft tevens een erg humoristische ondertoon. Ideaal om Leiden van een andere kant te leren kennen.

Onze "gids" is in de rol gekropen van de overbuurvrouw van Maria Catharina Swanenburg, beter bekend als "Goeie Mie". Deze Leidse Gifmengster (9 september 1839 - 11 april 1915) was Nederlands eerste seriemoordenaar. "Goeie Mie" bracht haar leven voornamelijk door in arme Leidse wijken, waar ze de zieken verzorgde. Zij stond goed te boek in Leiden. Maar terwijl ze ouderen en zieken onder haar vleugels nam, sloot ze ook begrafenisfondsen en verzekeringen af op hun levens. Haar buurvrouw heeft alles van dichtbij meegemaakt en vertelt u graag over haar ervaringen met die gemene overbuurvrouw "Goeie Mie". Wilt u mee weten over dit bloeddorstige en humoristische verhaal? Boekt u dan deze wandeling die u overal in Leiden centrum kunt laten starten.

Arrangement  
- wandeling van 1.5 uur door Leiden   € 16,50 pp
- luxe 2 gangen lunch: soep, luxe broodjes, koffie/thee/melk/jus    € 19,50 pp

Er kunnen maximaal 20 personen mee lopen tijden een wandeling.
De lunch wordt gehouden in één van onze Boutique Hotels van Leyden.

Moorddiner in Huys van Leyden

In de rijk historische zaal van Huys van Leyden die vol hangt met eeuwenoude portretten, verhalen en spanning, wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan een gala diner. Tijdens het diner zal de kasteelbutler u ontvangen waarna u plaats neemt aan de dinertafel. Na het ontvangst wordt het u duidelijk dat u met een reden bent uitgenodigd:

U bent hier omdat u verdachte bent van de moord op Graaf Floris van Meermansburgh. Iedereen is schuldig totdat het tegendeel bewezen is! Maar wie van u spreekt niet de waarheid? Wie van uw tafelgenoten is de echte moordenaar? Tijdens het diner krijgt u aanwijzingen en bewijsstukken die er voor moeten zorgen dat u het mysterie zult ontrafelen.

Een aantal dagen vooraf aan het diner ontvangt u uw persoonlijke uitnodiging. U treft hierin aan; uw rol binnen het spel en een omschrijving hoe u gekleed dient te komen, zodat uw rol voor de andere gasten duidelijk is. Tot slot maakt uw persoonlijke inbreng tijdens het diner, het spel tot leven. Dit is het moment om uw acteertalenten te ontplooien! Een ideaal en leuk concept om nader tot elkaar te komen. Men zal nog lang terugkijken op een bijzondere en geslaagde avond. 

SPEL: minimaal 6 personen en maximaal 8 personen per speltafel.

Moordspel + 4-gangen diner
€ 79,59
amuse, voorgerecht, soep, hoofdgerecht dessert, koffie/thee en bonbons (drankjes op nacalculatie)  
Moordspel + 3-gangen diner € 69,95
amuse, voorgerecht of soep, hoofdgerecht dessert, koffie/thee en bonbons (drankjes op nacalculatie)  

 

High Tea op stand!

De bijzondere zalen van onze 17e eeuwse Boutique Hotels zijn een prachtige ruimte om met een kleine en middelgrote gezelschappen te genieten van een Hooge Thee. Wit gerokte tafels en tafelzilver of tafelgoud, maken de sfeer compleet. Al vanaf 2 personen!

High Tea arrangement  
3 gangen, met onbeperkt handgeplukte thee, heerlijk genieten van zelf gebakken hartige en zoete lekkernijen. €32,50

Rondvaart door Leiden

Leiden ziet er zo veel mooier uit vanaf de boot! Een rondvaart is een ideaal onderdeel, om een wandeling en lunch aan elkaar te verbinden, of om na de High Tea nog even van de stad te genieten. U kunt in- en uitsrappen voor de deur

Rondvaart door Leiden (in- en uitstappen voor de deur)  
Maximaal 50 gasten (maximaal 1 uur)  € 410,00
Maximaal 50 gasten (maximaal 1.5 uur)   € 495,00

Overnachten in ons Boutique Hotel:

Boutique Hotel Huys van Leyden beschikt over 13 zeer bijzondere hotelkamers en bruidssuites hebben. U en uw gasten kunnen hier heerlijk overnachten. Ideaal voor gasten die van ver komen. De kamers zijn geheel in stijl en kosten va. € 150- per kamer (op basis van 2 personen, aankomst zondag - donderdag) inclusief ontbijt buffet en a la carte menu. Kijk voor meer informatie op: www.boutiquehotelsvanleyden.nl